Wie?

Stijn Henderick, geboren te Gent op 1987, startte na zijn middelbare studies met de opleiding verpleegkunde, aan de Hogeschool Gent, campus Vesalius. Als snel werd duidelijk dat hij affiniteit had met de geest en psyche van de mens, en koos dan ook voor de afstudeerrichting psychiatrische verpleegkunde.

Na zijn studies, werkte hij een 7 tal jaar in het Psychiatrisch Ziekenhuis Sleidinge, en dit op diverse afdelingen, overdag en 's nachts. Overtuigd van de community care gerichte ontwikkelingen binnen de psychiatrie, zette hij de stap naar het Outreach team, gelieerd aan CAW Antwerpen, alwaar hij, naast zijn werk als outreachend psychiatrisch verpleegkundige, ook 1 van de mede oprichters werd van het Mobiel Psychiatrisch Team (MPT) voor dak- en thuislozen. In 2019 keerde hij terug naar het Gentse, alwaar hij de job van Begeleider in het Mobiel Crisis Team Gent Noord op zich nam.
In 2015 startte hij met de studies Integratieve Psychotherapie aan de AIHP te Gent, in samenwerking met VIVES Kortrijk en schreef in het kader hiervan zijn thesis omtrent rouw bij vaders na zwangerschapsverlies, waarmee hij afstudeerde in 2021
In 2021 studeerde hij eveneens af als 'Perinataal Verliesconsulent', een opleiding ingericht door Sterrenkinderen VZW, i.s.m UZ Antwerpen en hogeschool UCLL Diest.